Mätning & OFP

Som en komplett partner tillhandahåller MVG kontroller och dokumentation utifrån våra kunders behov.
Detta innefattar kontrollmätning och protokollföring av produkter vid leverans men även Oförstörande Provning (OFP) för att säkerställa att inga materialdefekter föreligger.

Vad innebär OFP? 

Oförstörande provning används som en del i tillverkning eller installationskontroll för att kontrollera att alla krav uppfylls ordentligt. Något vi återkommande utför är att kontrollera olika typer av svetskvaliteter. Genom att använda sig av röntgenprovning så kan vi se om förbandet är fullständigt svetsad eller om den innehåller eventuella defekter.

Vilka är MVG?

MVG är en förkortning för Motala Verkstad Group och är ett företag med rötterna ur Motala. Företaget grundades under 1822 av Baltzar von Platen och har sedan den här tiden varit en viktig spelare för den industriella utvecklingen i Sverige och Norden. Under 2014 slogs tre företag ihop och bildade MVG. MVG består idag av Motala Verkstad, Blue Future, Sjölanders och Lidköpings Mekaniska. Alla dessa företag har ett långt förflutet inom svensk industri och idag är man marknadsledande inom sina respektive områden och expertiser. 

Är du i behov av mätning och OFP? Klicka här för att få kontakt med en projektledare. 

Vi hoppas att ni blir nöjda med våra tjänster och tveka inte på att höra av er ifall det dyker upp några frågor längs vägen.

Varmt välkommen till oss på MVG!

Kontakta oss

Vi är alltid redo att hjälpa er vidare!

Jag vill diskutera:


    Kontakta oss