3D-scanning

3D-scanning är en metod för snabb och noggrann uppmätning som lämpar sig väl mot komplicerade former och geometrier.

Här på MVG använder vi tekniken både för att kvalitetssäkra vårt arbete samt för att hjälpa våra kunder ta fram nya tillverkningsritningar på äldre komponenter.

Som kvalitetskontroll kan en komponent jämföras med en befintlig 3d-modell för att verifiera att leveransen, oavsett om det är en ny eller reparerad komponent, motsvarar alla ställda toleranskrav.

Vid framtagning av nya tillverkningsritningar skapar scanningen en högupplöst bild med en mätnoggrannhet upp till 2,5hundradelar. Denna kan sedan konverteras till en 3D-modell eller tillverkningsritning, helt efter våra kunders önskemål. 

Tekniken är portabel och kan användas både i egen verkstad eller ute på site, kanske inför ett förebyggande underhåll.

Vilka är MVG?

Förkortningen MVG står för Motala Verkstad group och är i grund och botten ett anrikt företag med rötterna ur Motala. Företaget grundades av Baltzar von Platen under år 1822 och har sedan dess haft ett otroligt stort inflytande på den svenska industriella utvecklingen och framgången. Idag är MVG en stor koncern som består av flera företag som slogs ihop under 2014. Man slog ihop företag som exempelvis Motala Verkstad, Blue Future, Lidköpings och Sjölanders Mekaniska. Dessa företag har i sin tur en lång historia bakom sig och ett långt förflutet inom den svenska industrin. MVG är idag en ledande och stark spelare inom sina respektive områden. MVG är ett företag att räkna med i den framtida utvecklingen!

 

Om du vill samarbeta med en stor verkstadskoncern så är Motala Verkstad Group rätt företag för dig. Vi har en hög kompetens inom tillverkning, montage av tunga och medeltunga industriella system samt produkter. Vi pysslar även med avancerad svetsning ifall det kan vara intressant. 

 

Tack för att du besökt vår hemsida och ifall du behöver hjälp med 3D-scanning så är du varmt välkommen att lämna in en förfrågan till oss. Tveka inte på att höra av dig ifall det dyker upp några frågor längs vägen – vi hjälper mer än gärna till!

 

Klicka här om du vill lämna in en förfrågan om 3D-scanning. Det går givetvis även bra att ringa in till oss eller mejla oss. Tack för ditt förtroende!

 

Kontakta oss

Vi är alltid redo att hjälpa er vidare!

Jag vill diskutera:


    Kontakta oss