Jag började min resa hos Motala Verkstad Group i november 2019, medan jag studerade personalvetarprogrammet vid Karlstads universitet. Tidigare har jag bland annat arbetat som säljare på IKEA och i den grafiska branschen som klichémontör på Miller Graphics.
 
Min värmländska dialekt avslöjar måhända vart jag kommer ifrån, men den skvallrar inte om att jag älskar att arbeta med människor. Jag hittade tidigt i mitt arbetsliv min största drivkraft – att utveckla människor – och tog varje chans jag fick att arbeta med det, genom att exempelvis introducera nyanställda medarbetare och dela med mig av mina erfarenheter.
 
I mitt dagliga arbete inom koncernen sysslar jag med personalfrågor och möter olika människor, i olika roller, i olika stadier i livet. Att stötta dem i olika frågor innebär i förlängningen att hjälpa organisationen framåt. Arbetet i sig innebär olika utmaningar, och inom industrin finns vissa som ständigt är aktuella, så som kompetensförsörjning.
 
Frågeställningar jag ständigt brottas med är bland andra:
 
Hur kan vi engagera unga i teknik?
Hur kan vi öka intresset för industrin för skolungdomar?
Hur kan vi öka intresset för industrin för ungdomar som inte identifierar sig som killar (personer som identifierar sig som tjejer, ickebinära med flera)?
Hur attraherar vi rätt kompetens till vår organisation?
Hur förvaltar vi vår kompetens inom organisationen?
 
Frågorna är många, och vi arbetar med dem löpande. Vi vill alla ha en välmående, diversifierad, kunskapstät organisation, och det har sina utmaningar. Jag ser dock positivt med tillförsikt på framtiden, då jag inte är ensam utan arbetar med flertalet frågor jämsides mina kloka och drivna kollegor och medarbetare. Vi är starkare tillsammans.

MVG

Kontakta oss