Årets näringslivsrapport visar att företagen i Motala har bäst lönsamhet av Östergötlands åtta största kommuner. Ett av kommunens mest framgångsrika företagen är AB Motala Verkstad, som i år firar hela 200 år.

Efter flera år av negativa resultat har de gjort en fantastisk vändning.
– Flera faktorer ligger bakom vårt lyft. Grunden för vändningen lades under 2020 då företaget genomgick en rekonstruktion. Därefter har alla arbetat hårt för att utveckla företaget under 2021 tillsammans med kunder och leverantörer, säger Maria Bogren, vd och platschef på Motala verkstad sedan drygt ett år tillbaka.

AB Motala Verkstad är Sveriges äldsta verkstadsföretag och grundades år 1822 av Baltzar von Platen, ursprungligen för att leverera mekaniska produkter i samband med byggandet av Göta kanal. Idag är företaget en etablerad leverantör mekaniska produkter och servicetjänster och här tillverkas exempelvis fartygsaxlar, valsar till processindustrin och öppningsbara broar. Marias första månad som vd vigde hon åt att intervjua samtliga 44 anställda på företaget. Det gav henne svaren på hur hon skulle driva arbetet framåt.
– Jag är jätteimponerad över det förtroende som medarbetarna gav mig och jag vill gärna lyfta fram att det är medarbetarna som är företaget. De har en samlad kompetens på totalt 927 år.  Det ger oss en otrolig fördel genitmot våra konkurrenter. Här jobbar erfarna personer som inte är rädda för att hugga i och tänka om för att våra kunder ska bli nöjda, säger hon.

 

Läs hela artikeln här: https://lnkd.in/ei7q46Zc

Kontakta oss